Samouvjeren

Borba za Zlatnu loptu: Cristiano Ronaldo ima poruku za Lionela Messija

Objavljeno: 18.09.2019. u 11:45

Nismo prijatelji, ali već 15 godina dijelimo istu scenu. Njegova prisutnost tjerala me je da budem bolji igrač, ali i moja njega, rekao je Ronaldo

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi

Portugalska fudbalska zvijezda Cristiano Ronaldo izjavio je kako želi i zaslužuje da osvoji veći broj Zlatnih lopti od Argentinca Lionela Messija, javlja Anadolu Agency (AA).

Ronaldo je gostovao na britanskom TV-kanalu ITV, gdje je odgovarao na pitanje u vezi s Zlatnom loptom (Ballon d'Or), koju je osvojio pet puta, koliko i Messi.

- Messi je ušao u fudbalsku historiju. Ali mislim da do kraja karijere moram osvojiti šest, sedam ili osam, kako bih bio iznad njega. Volio bih to, mislim da to zaslužujem - poručio je Ronaldo.

Na pitanje kakav ima odnos s Messijem, s kojim ga uspoređuju tokom cijele karijere, Ronaldo je odgovorio:

- Nismo prijatelji, ali već 15 godina dijelimo istu scenu. Njegova prisutnost tjerala me je da budem bolji igrač, ali i moja njega.

Ronaldo, koji je u karijeri osvojio pet naslova Lige prvaka, te s reprezentacijom Portugala evropski šampionat, za sebe je kazao kako je ovisnik o uspjehu.

- Smatram da to nije loše i mene to motivira - poručio je slavni portugalski fudbaler.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije