open-navfaktor-logo
search
Upozoravaju
Borci KS traže poštivanje Uredbe za zapošljavanje branilaca i njihovih porodica
Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo oglasio se povodom sve većeg broja žalbi svojih članova koji traže pomoć nadležnih institucija u Kantonu Sarajevo i Koordinacije boračkih organizacija Kantona Sarajevo, povodom većeg broja institucija u Kantonu Sarajevo koje ne poštuju primjenu Uredbe o jedinstvenim krioterijima i pravilima za zapošljavanje branilaca i članova njihovih porodica u institucijama Kantona Sarajevo, Gradu Sarajevo i općinama u Kantonu Sarajevo.  
16.10.2020. u 13:34
get url
text

Odbor upozorava "sve one koji misle da su iznad Zakona i propisa, a koje su usvojili organi institucija u BiH. Predstavnici svih boračkih organizacija im poručuju da će intenzivno pratiti svaki konkurs za prijem novih uposlenika i zahtijevati dosljednu primjenu pomenute uredbe".

- Svi oni koji budu izbjegavali primjenu propisa koji definišu prednost pri zapošljavanju svih boračkih kategorija i članova njihovih porodica mogu očekivati prijave kod nadležnih inspekcijskih organa i tužilaštava. Na kraju spremni smo pred svakom institucijom koja se odluči da prekrši propise organizovati šatorsko naselje i nećemo se maknuti sve dok se ne poništi eventualno učinjena nepravda prema našim članovima - saopćeno je iz Koordinacionog odbora boračkih organizacija Kantona Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.