open-navfaktor-logo
search
Izletište Ajdinovići
Borci uživali na jednodnevnom izletu
Općina Centar i finansijski podržava projekte socijalne pomoći za 2.300 članova našeg udruženja, te pomaže našoj djeci tokom njihovog školovanja,  kazala je Ramiza Šejto
10.10.2018. u 15:15
get url
text

Oko 100 pripadnika boračke populacije sa područja središnje sarajevske općine boravilo je danas na jednodnevnom izletu u sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići koji se nalazi na području općine Olovo.

Današnjem druženju boraca u Ajdinovićima je prisustvovala i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić.

– Ovaj dan je divna prilika da našim borcima ukažemo poštovanje Općine Centar koja se trudi da tu veoma značajnu populaciju na sve moguće načine proba zaštititi i olakšati za njih teška vremena. Trudimo se djeci šehida, poginulih boraca i ratnih vojnih invalida pomoći kroz razne projekte poput slanja na banjsko liječenje. Nadamo se da ćemo u budućnosti još više ukazivati pažnju boračkoj populaciji - kazala je Karačić.

Predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca općine Centar Ramiza Šejto se zahvalila Općini Centar na ugodno provedenom danu.

– Ovaj izlet i ukazana pažnja puno znači našoj populaciji na čemu smo posebno zahvalni. Ovim načelnik Nedžad Ajnadžić i Općinsko vijeće pokazuju da vode brigu za boračku populaciju. Osim ovog Općina Centar i finansijski podržava projekte socijalne pomoći za 2.300 članova našeg udruženja, te pomaže našoj djeci tokom njihovog školovanja - kazala je Šejto.

Pripadnici boračke populacije su uživali u prigodnom zabavnom programu druženju uz ručak, muziku i šetnji, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.