open-navfaktor-logo
search
Sastanak u Crnoj Gori
Borisov osudio protivljenje Dodika da Đukanović posjeti BiH
Predsjednik Vijeća ministara Bugarske Bojko Borisov tokom susreta sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem osudio je stavove člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika protiv zvanične posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića Bosni i Hercegovini. 
28.02.2020. u 14:33
get url
text

- Ne možeš da govoriš iskreno o Evropi i o evropskom jedinstvu, a da predsjedniku Crne Gore ne dopustiš ulazak - kazao je Borisov, dodajući da su ta retorika i to ponašanje neprihvatljivi.

On je, između ostalog, kazao kako Bugarska osuđuje sve izgrede i vandalizme koji proizilaze iz vjerskih povorki u Crnoj Gori.

- Podržavamo vašu zemlju kao saveznika i prijatelja - poručio je Borisov.

Marković je istakao da su Crna Gora i Bugarska saglasne – EU integracija Zapadnog Balkana ključna je za njegov brži ekonomski i demokratski razvoj.

- Crna Gora je zahvalna Vladi Bugarske i premijeru lično, na nesebičnoj podršci evropskim ambicijama naše zemlje. Bugarska i predsjednik Borisov su bili snažno uz Crnu Goru, podržavali nas, prenosili svoja iskustva i vjerovali u naš potencijal kada to i baš nije bilo lako - rekao je Marković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.