open-navfaktor-logo
search
Iz Hoffenheima
Borussia Dortmund angažovala treće najskuplje pojačanje u historiji kluba
Klub iz Dortmunda saopćio je da je 26-godišnji Schulz potpisao ugovor do 2024. godine. Na pragu potpisa Moreya, Hazard mlađi i Brandt
21.05.2019. u 15:43
get url
text

Borussija Dortmund, kojoj je titula šampiona Njemačke izmakla u "fotofinišu" sezone i neizvjesnoj borbi sa Bayernom, doveo je prvo zvučno pojačanje. Riječ je o defanzivcu Nici Schulzu, koji je došao iz redova bundesligaškog rivala Hoffenheima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Klub iz Dortmunda saopćio je da je 26-godišnji Schulz potpisao ugovor do 2024. godine. Iako iz kluba nisu potvrdili visinu obeštećenja, njemački mediji tvrde da je Borussija platila 27 miliona eura, što je treći najskuplji transfer u historiji kluba.

- Igrač poput Schulza, sa njegovim borbenim duhom i željom da bude uspješan pomogao bi svakom timu na svijetu - kazao je Michael Zorc, sportski direktor Milionera iz Dortmunda.

Borussia je navodno jako blizu dovođenja i 19-godišnjeg španskog desnog beka Mateua Moreya u besplatnom transferu iz Barcelone. Veoma blizu je i realizacija transfera Belgijanca Thorgana Hazarda, mlađeg brata poznatijeg Edena, iz imenjaka iz Moenchengladbacha, te njemačkog reprezentativca Juliana Brandta iz Bayer Leverkusena.

Schulz je profesionalnu karijeru počeo u Herthi, a potom je igrao za Borussiju Moenchengladbach i Hoffenheim. U dresu reprezentacije Njemačke odigrao je šest utakmica i postigao dva gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.