open-navfaktor-logo
search
Čudo od djeteta
Borussija u glavnom gradu predstavlja veliku nadu: Nakon što proslavi 16. rođendan debituje u Bundesligi
Youssoufa Moukoko, Kamerunac, koji brani boje njemačke selekcije, mogao bi debitovati u Bundesligi za Borussiju Dortmund i to samo dan nakon što proslavi svoj 16. rođendan.
20.11.2020. u 20:15
get url
text

Borussija gostuje u Berlinu kod Herthe, a poslije poraza od Bayerna na domaćem terenu prije reprezentativne pauze, pobjeda je imperativ.

Maukoko, koji od ove sezone trenira s prvim timom, danas slavi 16 rođenan i stječe pravo nastupa u Bundesligi. Sa saigračima će putovati u Berlin. Ukoliko zaigra protiv Herthe, postat će najmlađi debitant u historiji njemačke elite. Na tom mjestu naslijedio bi bivšu zvijezdu "žuto-crnih" Nurija Sahina.

Ovaj golgeter nastupa za juniorsku reprezentaciju Njemačke. Od 2019. godine ima sponzorski ugovor s proizvođačem sportske opreme Nike težak 10 miliona eura.

Maukoka zbog sjajnih izvedbi na terenu nazivaju čudom od djeteta. Često je optuživan za lažne podatke o datumu rođena (20. novembar 2004. godine). Njegov otac je u više navrata branio autentičnost rodnog lista svog sina. Najmlađi je igrač i najmlađi strijelac UEFA-ine Omladinske Lige prvaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.