open-navfaktor-logo
search
Kompliment za Zmaja
Bosanac iz Portlanda oduševljen Nurkićem, Jusuf zadivio njegove unuke
Dok se oporavlja od teškog loma noge, centar Portland Trail Blazersa očito nešto više slobodnog vremena koristi za druženje sa građanima Bosne i Hercegovine
11.05.2019. u 16:17
get url
text

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić već je stekao status ozbiljne zvijezde u Sjedinjenim Američkim Državama.

Dok se oporavlja od teškog loma noge, centar Portland Trail Blazersa očito nešto više slobodnog vremena koristi za druženje sa građanima Bosne i Hercegovine koji žive i rade u Portlandu ili su rođeni u Sjedinjenim Američkim Državama, baš kao što je to slučaj s Tarikom i Adamom, unucim Mahmuta Hergića, koji nije štedio riječi hvale za bh. košarkaša.

- Veličina Jusufa Nurkića nije samo u tome što je veliki košarkaš, nego što je jedan veliki čovjek koji za svakog ima vremena i sa svakim popriča kao s najrođenijim. Danas je ova ljudska gromada uljepšala dan mojim unucima Tariku i Adamu, pričajući i šaleći se sa njima ko je vecć... Hvala ti Jusufe - napisao je Hergić na svom Facebook profilu u opisu fotografije koja je nastala ispred jednog mesdžida u Portlandu koji uglavnom okuplja vjernike porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.