open-navfaktor-logo
search
Skupa pojačanja
Bosanac među fudbalerima koji su "ispraznili" kasu, Real već potrošio 386 miliona eura
I Mendy je, baš kao i Jović, potpisao ugovor na šest godina, a očito da rukovodstvo i stručni štab Reala sastavljaju tim za narednih nekoliko godina
13.06.2019. u 10:16
get url
text

Srbijanski reprezentativac Luka Jović, fudbaler rođen u Bijeljini, u srijedu je u Madridu predstavljen kao novi igrač velikog Real Madrida.

Kraljevski klub je Eintrachtu iz Frankfurta za Jovića platio 60 miliona eura, a momak iz Semberije je potpisao šestogodišnji ugovor sa Los Blancosima.

Osim Jovića "kraljevski klub" je potvrdio i transfer 24-godišnjeg Ferlanda Mendyja iz Lyona, koji bi trebao u budućnosti biti zamjena za Brazilca Marcela.

I Mendy je, baš kao i Jović, potpisao ugovor na šest godina, a očito da rukovodstvo i stručni štab Reala sastavljaju tim za narednih nekoliko godina.

Mendy je Lyonu plaćen 55 miliona, a pored 70 miliona za Jovića Real je 45 miliona izdvojio za Rodryga iz Santosa, 48 za Militaa iz Porta, dok je 168 miliona funti potrošio na dolazak Edena Hazarda iz Chelseaja. Kraljevi su tako, prema računici Daily Maila,  do 12. juna na pojačanja već izdvojili 386 miliona eura!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.