open-navfaktor-logo
search
Korektor Monze
Bosanac u novom klubu dobio nadimak po poznatoj avio kompaniji
Adis Lagumdžija istinsko je osvježenje za Vero Volley iz Monze, člana italijanske odbojkaške Serie A, jedne od najjačih liga na svijetu.
22.09.2020. u 16:24
get url
text

Lagumdžija koji igra na poziciji korektora na kraju prošle sezone napustio redove turskog Arkasa iz Izmira i pojačao redove tima iz Monze.

VEZANI TEKST - Lagumdžija: Babo je igrao vrhunsku odbojku, prezime mi ni u Italiji neće biti opterećenje

Iako je na stolu imao ponude najjačih evropskih klubova, mladi korektor, koji nastupa za reprezentaciju Turske, odlučio se ipak na kraju za Vero Volley.

Da je donio pravu odluku Lagumdžija je potvrdio u susretu Kupa Italije protiv Calabrije kada je utakmicu završio sa 16 poena, tri asa i tri bloka, što mu je bilo dovoljno da ponese priznanje za najboljeg igrača.

Odbojkaš rođen u Bosni i Hercegovini koji igra na poziciji korektora visok je 211 centimetara, a kojem je dohvat u smeču 376 centimetara, nedavno je dobio nadimak u klubu. S obzirom na to da brani boje reprezentacije Turske, Adis je nadimak dobio prema poznatoj avio kompaniji Turkish Airlines.

Generalni sponzor FK Sarajevo tako je dobio besplatnu reklamu na zvaničnoj Facebook stranici italijanskog kluba za čiju žensku ekipu nastupa bh. reprezentativka Edina Begić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.