Bosnić je kazao da uoči okupljanja za predstojeće utakmice može računati na 14 reprezentativaca koji imaju negativan PCR test.

VEZANI TEKST - Ranija odluka nije na našoj strani: Hoće li Nurkić i Musa nastupiti u "balonu" za EP?

- Kao što znate, mi na raspolaganju imamo trenutno dva naturalizirana igrača, Robersona i Alibegovića, ali odlučili smo se da Roberson bude naš izbor za ovaj kvalifikacijski ciklus – kazao je Bosnić, prenosi Basket.ba.

Dodao je da u selekciji neće biti Andrije Stipanovića zbog izolacije, te Miralema Halilovića koji se oporavlja od povrede. Također je nabrojao i ostale igrače na koje ne može računati.

- Nemanja Gordić, koji se nije odazvao na poziv Košarkaškog saveza BiH, Jusuf Nurkić i Džanan Musa zbog zabrane od strane NBA da igrači nastupaju za nacionalne timove u ovogodišnjem novembarskom i februarskom 2021.godine, kvalifikacijskom ciklusu – kazao je Bosnić.

Veliku prazninu njihovim neigranjem, nastojat će, dodaje, nadoknaditi velikom borbenošću i racionalnom igrom kako bi došli do željenog rezultata koji bi otvorio put za odlazak na Evropsko prvenstvo 2022.

- Iskreno se nadam da ćemo prije svega svi biti zdravi i psiho-fizički spremni da napravimo dobar posao – zaključio je Bosnić.