open-navfaktor-logo
search
Košarkaški Zmajevi
Bosnić: Nadam se da Musin test nije tačan, asimptomatičan je i prebolio je koronu ranije
Dolazak Džanana Muse na okupljanje košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine zasad je neizvjestan, s obzirom na to da je prvotimac španskog Breogana na posljednjem testiranju dobio pozitivan nalaz na korona virus.
19.11.2021. u 08:58
get url
text

Selektor Vedran Bosnić ipak vjeruje da bi mogao računati na 22-godišnjeg reprezentativca u mečevima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Češke Republike (26. novembar) i Bugarske (29. novembar).

- U Španiji jako često testiraju igrače, praktično svakodnevno. Sve do jučerašnjeg testa Džanan je bio negativan, stoga ostavljam otvorenu mogućnost da posljednji nalaz možda nije tačan. Također je asimptomatičan i prebolio je ranije ove godine koronu. On će se, u svakom slučaju, testirati i u narednim danima, čekamo rezultate i nadamo se najboljem - rekao je Bosnić za web stranicu Košarkaškog saveza BiH.

VEZANI TEKST - Džanan Musa pozitivan na koronavirus, ne dolazi na okupljanje Zmajeva
 

- Moram naglasiti da ima ogromnu želju da nastupi za reprezentaciju, mjesecima smo u redovnom kontaktu i pričali smo o svemu što se tiče predstojećih mečeva. Raduje se okupljanju i nastupu naše ekipe pred publikom, zato se itekako zabrinuo kada je dobio posljednji nalaz. Ipak, ponavljam, nadamo se najboljem - ističe selektor Bosnić.

Prvi trening reprezentativci BiH trebali bi obaviti u ponedjeljak, kada se očekuje i da tim bude kompletiran nakon što Zmajevi okončaju svoje obaveze u klubovima.

Susret BiH - Češka igra se narednog petka (20 sati) u velikoj dvorani Mirza Delibašić (KSC Skenderija). 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.