open-navfaktor-logo
search
Reakcija na žrijeb
Bosnić priželjkuje navijače u dvorani: Dobili smo kvalitetne ekipe koje su izborile EP
Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je saznala imena protivnika u prvoj fazi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje će se 2023. godine održati u Indoneziji, Filipinima i Japanu.
31.08.2021. u 15:14
get url
text

VEZANI TEKST - Zmajevi saznali imena rivala u kvalifikacijama za SP

Naš nacionalni tim nalazi se u grupi F zajedno sa selekcijama Litvanije, Češke Republike i Bugarske. Sigurno da Zmajeve ne čeka lagana misija, ali selektor Vedran Bosnić poručuje kako je uz pravi pristup sve moguće.

- Dobili smo ekipe koje su izborile plasman na Evropsko prvenstvo, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Mi ćemo dati sve od sebe da budemo što konkurentniji i pokušamo izboriti drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Iskreno se nadam da će biti dozvoljeno prisustvo publike na utakmicama kvalifikacija, puna dvorana u domaćim susretima predstavljala bi veliku motivaciju igračima i meni - ističe Bosnić u izjavi za zvaničnu stranicu KSBiH te naglašava:

- Najvažnije je da budemo zdravi i da na pravi način iskoristimo prve utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo kako bi se što bolje pripremili za Eurbasket, koji nas čeka sljedeće godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.