open-navfaktor-logo
search
Izborni inženjering
Bošnjaci u Srebrenici zaprepašteni ponovnom okupacijom iz Srbije
Ovih dana svjedoci smo ponovne okupacije iz Srbije i svih njenih institucija, kroz sistemski i organizirani izborni inžinjering koji se događa u Srebrenici, saopćila je organizacija "Moja adresa Srebrenica".
27.10.2020. u 12:59
get url
text

- Naime, samo u oktobru ove godine nakon zaključivanja Centralnog biračkog spiska naknadno je u knjigu državljana BiH po skračenoj proceduri (za jedan dan) upisano 115 osoba  koje nemaju nikave veze sa Srebrenicom, a što se dovodi u direktnu vezu sa vađenjem ličnih karata i učešćem na ovogodišnjim lokalnim izborima - naveli su.

VEZANI TEKST - Na sceni je Grujičićev plan B: Iz Srbije se dovoze ljudi u Srebrenicu i za dan dobijaju bh. dokumente 

Dodaju da se ova organizirana srbijanska okupacija u saradnji sa organima Općine Srebrenica i MUP-a RS-a odvija pred očima međunarodne zajednice, posebno OSCE-a koji nijemo posmatraju ova dešavanja u Srebrenici. Pozivaju međunarodnu zajednicu u BiH, a posebno OSCE da se probude i aktivno uključe, te spase vladavinu prava i integritet izbornog procesa u Srebrenici. Također, pozivaju Centralnu izbornu komisiju BiH da učini isto.

- Ozbiljno upozoravamo, da ukoliko se ovo odmah ne zaustavi, Bošnjaci u Srebrenicici neće imati nikakav razlog da svjesno učestvuju u izbornom procesu koji je izgrađen na očiglednom izbornom inžinjeringu. Nakon ozbiljne kontaminacije izbornog procesa kroz fiktivne prijave Bošnjaka u Srbiji, krađom njihovog identiteta, državno tužiteljstvo nije preduzelo niti jednu mjeru. Ovoga puta najoziljnije upozoravamo međunardnu zajednicu i domaće institucije, da odbrana našeg prava, zakona i Srebrenice neće imati cijenu - zaključuje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.