open-navfaktor-logo
search
Burna pressica
Bošnjaković poručio Mršiću: Očekivao sam da od gospodina iz EU naučimo nešto novo
Dešavanja sa terena odrazila su se i na događaje na konferenciji za medije
13.05.2019. u 22:32
get url
text

Milenko Bošnjaković ostvario je zacrtani cilj. Trener Zvijezde 09 sa ekipom je izborio opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Zvijezda 09 je u subotu savladala GOŠK sa 2:1 u Ugljeviku. GOŠK je imaoo prednost, u Ugljeviku igrao rasterećeno, ali su domaći uspjeli preokrenuti. Pobjednički gol postignut je duboko u sudijskoj nadoknadi.

Dešavanja sa terena odrazila su se i na događaje na konferenciji za medije.

U glavnoj ulozi našli su se Milenko Bošnjaković i Stanko Mršić.

- Ne bih previše pričao o utakmici, jer ući ću u detalje koje ne bih smio reći - izjavio je Mršić.

Trener Zvijezde obrušio ne na kolegu.

- Ja sam očekivao da ćemo od gospodina koji dolazi iz Evropske unije naučiti nešto novo. Na ovaj način omalovažavati pobjedu u najmanju ruku je krajnje neukusno. To možda kod vas tako treba. Vi ste reprezent Hrvatskog nogometnog saveza u Bosni i Hercegovini - poručio je Bošnjakovič, a Mršić je odgovarao da je čestitao na pobjedi.

Bošnjaković se tu nije zaustavio.

- Nama su danas bile gaće skrojene. To je jasno kao dan. Posmatrajući druge rezultate, Zvijezda je trebala da ispadne iz lige. Čitavo prvenstvo nam je stalo u ovu utakmicu. Momci su ušli nervozni i opterećeni željom i pritiskom da dobiju utakmicu. Ja bih volio čuti od gospodina šta je danas bilo sporno - konstatovao je Bošnjaković.

Inače, Bošnjakovićevi emotivni nastupi nakon pobjeda nisu strani. Tako je nedavno poslije pobjede protiv Tuzla Cityja "isprozivao" kolege koji koriste različite floskule nakon neuspjeha njihovih ekipa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.