Milenko Bošnjaković ostvario je zacrtani cilj. Trener Zvijezde 09 sa ekipom je izborio opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Zvijezda 09 je u subotu savladala GOŠK sa 2:1 u Ugljeviku. GOŠK je imaoo prednost, u Ugljeviku igrao rasterećeno, ali su domaći uspjeli preokrenuti. Pobjednički gol postignut je duboko u sudijskoj nadoknadi.

Dešavanja sa terena odrazila su se i na događaje na konferenciji za medije.

U glavnoj ulozi našli su se Milenko Bošnjaković i Stanko Mršić.

- Ne bih previše pričao o utakmici, jer ući ću u detalje koje ne bih smio reći - izjavio je Mršić.

Trener Zvijezde obrušio ne na kolegu.

- Ja sam očekivao da ćemo od gospodina koji dolazi iz Evropske unije naučiti nešto novo. Na ovaj način omalovažavati pobjedu u najmanju ruku je krajnje neukusno. To možda kod vas tako treba. Vi ste reprezent Hrvatskog nogometnog saveza u Bosni i Hercegovini - poručio je Bošnjakovič, a Mršić je odgovarao da je čestitao na pobjedi.

Bošnjaković se tu nije zaustavio.

- Nama su danas bile gaće skrojene. To je jasno kao dan. Posmatrajući druge rezultate, Zvijezda je trebala da ispadne iz lige. Čitavo prvenstvo nam je stalo u ovu utakmicu. Momci su ušli nervozni i opterećeni željom i pritiskom da dobiju utakmicu. Ja bih volio čuti od gospodina šta je danas bilo sporno - konstatovao je Bošnjaković.

Inače, Bošnjakovićevi emotivni nastupi nakon pobjeda nisu strani. Tako je nedavno poslije pobjede protiv Tuzla Cityja "isprozivao" kolege koji koriste različite floskule nakon neuspjeha njihovih ekipa.