open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Bošnjaković: Tražit ćemo izručenje Mamića
Konačnu odluku donosi ministar pravde BiH
22.05.2019. u 10:55
get url
text

 Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske uputit će Bosni i Hercegovini zamolbu za izručenje bivšeg čelnika GNK Dinama Zdravka Mamića nakon što im osječki Županijski sud dostavi potrebnu dokumentaciju, najavio je hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Optužno vijeće osječkog Županijskog suda u utorak je potvrdilo drugu Uskokovu optužnicu protiv Mamića i još šestorice okrivljenika te najavilo traženje Mamićeva izručenja iz BiH.  Upitan kakva je daljnja procedura Bošnjaković je novinarima odgovorio da Ministarstvo pravosuđa prvo mora dobiti zahtjev za izručenje i dokumentaciju od suda u Osijeku, a nakon toga će uputiti zamolbu BiH za Mamićevo izručenje.

-Nakon toga je stvar na tijelima BiH. Njhov sud odlučuje jesu li ispunjeni formalni uvjeti za izručenje - rekao je Bošnjaković napomenuvši da o odluci suda ovisi daljnja procedura, a konačnu odluku donosi ministar pravde BiH.

 Na pitanje postoje li sada uvjeti za izručenje u okviru sporazuma koji je Hrvatska potpisala s BiH, Bošnjaković je odgovorio kako će se sve vidjeti kada ministarstvo dobije dokumentaciju i pokrene proceduru, javila je Hina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.