open-navfaktor-logo
search
Privedeni u Banjoj Luci
Braća Ćulum puštena na slobodu, oduzeta im dva Lamborghinija i jedan Ferrari
Kako nezvanično saznajemo, od njih su privremeno oduzeti skupocjeni automobili i to dva Lamborghinija i jedan Ferrari
11.05.2019. u 09:21
get url
text

Braća Nermin i Armin Ćulum sinoć su privedeni u Banjoj Luci i nakon kriminalističke obrade pušteni su na slobodu. Osim njih dvojice privedeni su Denis Giljon i Velid Salešević.

Kako nezvanično saznajemo, od njih su privremeno oduzeti skupocjeni automobili i to dva Lamborghinija i jedan Ferrari.

– Privedeni su sa ciljem utvrđivanja njihove povezanosti sa izvršenjem krivičnih djela na području koje je u nadležnosti PU Banja Luka, a oduzeta su vozila radi utvrđivanja porijekla i validnosti dokumentacije - potvrđeno nam je u PU Banja Luka.

Sa njima u društvu su, pri privođenju, bile dvije djevojke, Teja Stražišar (1992.), državljanka Slovenije, koja je predata Terenskom centru za strance i Milijana Radanović (1990.). Za Stražišar je utvrđeno da nije ispoštovala procedure za boravak stranaca te su za daljnji rad obavješteni radnici Kancelarije za strance u BiH. Oduzete su joj putne isprave te će biti izrečena mjera udaljenja iz zemlje.

Ćulumi su osnivači moto kluba United Tribuns koji je Njemačka proglasila za nacionalnu opasnost. Nedavno su privođen u sklopu istrage oko ubistva banjalučkog preduzetnika Slaviše Krunić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.