open-navfaktor-logo
search
Sud odlučio
Braća Vranješ priznala premlaćivanje mladića i djevojke u Banjoj Luci, osuđeni na novačnu kaznu
Bviši fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine Ognjen i Stojan Vranješ u Osnovnom sudu priznali su krivicu za premlaćivanje djevojke i momka u Banjoj Luci, pa su osuđeni na novčanu kaznu od ukupno osam hiljada KM, saznaje Srpskainfo.
30.01.2023. u 17:08
get url
text

Braća Vranješ priznala su da su ispred restorana Agape napali i nanijeli povrede Dušanu Komljenoviću i njegovoj tadašnjoj djevojci, a sada supruzi Anji Komljenović.

Kako Srpskainfo saznaje, Ognjen Vranješ dobio je kaznu od šest hiljada KM, a Stojan od dvije hiljade KM.

Tokom zadnjeg ročišta braća Vranješ su izjavili da svjesno i sa razumijevanjem priznaju krivicu i da se sve desilo onako kako je navedeno u optužnici. Obojica su istakla i da krivicu priznaju kako bi se ovaj postupak što prije okončao.

Prema informacija ovog portala, oštećeni bračni par Komljenović se usprotivio ovim kaznama i smatrali su da fudbaleri moraju dobiti strožiju kaznu, međutim i pored toga izrečene su im pomenute novčane kazne.

VEZANI TEKST - Detalji optužnice protiv braće Vranješ: Ognjen polomio rebra djevojci, Stojan grebao momka po vratu

Prema presudi, napad se desio 20. juna 2020. godine oko 1.50, na Trgu Krajine, u objektu robne kuće Boska, na drugom spratu.

– Tada je kod pokretnih stepenica Ognjen fizički napao Dušana Komljenovića i Anju (tada Trtić). On je stisnutom pesnicom udario Dušana u glavu u predjelu lica, te mu je tom prilikom izbio tri zuba i oštetio četvrti. Od udarca je Komljenovića pao niz pokretne stepnica sa drugog na prvi sprat – navodi se u presudi.

Nakon toga, Ognjen je oštećenu Anju Komljenović, koja je krenula prema njemu, rukam odgurnuo od sebe.

– Ona je tom prilikom pala niz pokretne stepenice na prvi sprat i tako usljed pada zadobila teške povrede u vidu krvnog podliva na lijevoj strani grudnog koša. Osim toga zadobila je prelom dva rebra – piše u presudi.

Nakon toga je Ognjen Vrnješ sišao niz pokretne stepenice i ponovo napao Komljenovića.

– U to vrijeme je i Stojan fizički napao Komljenovića. On mu je prišao sa leđa i boka i udario ga u predjelu glave i vrata, zatim ga noktima šake grebao po vratu – precizirano je u presudi.

Prije zaključivanja sporazuma tužilac Dalibor Vrećo je uzeo izjave od oštećenih u pogledu postavljenih imovinskopravnih zahtjeva.

Anja Komljenović je tom prilikom rekla da postavlja imovinskopravni zahtjev prema Ognjenu Vranješu u iznosu od 20 hiljada KM, a u pogledu kažnjavanja optuženih rekla je da predložene kazne optuženima nisu adekvatne, odnosno da su nisko odmjerene.

Oštećeni Dušan Komljenović je izjavio da postavlja izmovinskopravni zahtjev solidarno prema optuženim Ognjenu i Stojanu Vranješu u iznosu od 15 hiljada KM, te je također istakao da predložene kazne nisu adekvatne i u okvirima sudske prakse u Republici Srpskoj.

Sudija Radmila Medaković je prihvatila sporazume o priznanju krivice i kao olakaštavajuću okolnosti kod njih je uzela to što nisu prethodno osuđivani, da su roditelji maloljetne djece, kao i sve okolnosti ovog događaja.

Braća Vranješ su upozorena da ako ne plate novčanu kaznu u roku, da će sud odrediti njeno prinudno izvršenje u zakonom propisanom roku. Ako novčana kazna ne bude naplaćena putem prinudnog izvršenja u roku od godinu dana, sud će donijeti odluku o zamjeni novčane kazne zatvorom, na način da se za svakih neplaćenih KM, određuje jedan dan zatvora.

Moraju i platiti sudske troškova od 285 KM na ime vještačenja, kao i po 200 KM sudskog paušala.

Ognjen Vranješ je poznat po incidentima, a iz reprezentacije BiH je izbačen jer je na ruci istetovirao portret zloglasnog četničkog vojvode Momčila Đujića.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.