navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Najbolji glumci

Brad Pitt govorio o politici, Joaquin Phoenix kako je bio gad, sebičan i okrutan

Na sinoćnjoj, 92. dodjeli Oscara, najbolji glumac, Joaquin Phoenix, i najbolji sporedni glumac Brad Pitt imali su nadahnute govore.

Objavljeno: 10.02.2020. u 09:36
get url
text
Brad Pitt i Joaquin Phoenix

Dok se Brad dotakao politike, Joaquin je otvorio srce i zahvalio onima koji su ga "trpili". Inače, i Bradu i Joaquinu ovo je prvi Oscar u karijeri. 

-Rekli su mi da imam 45 sekundi ovdje. To je 45 više nego što je senat dao Johnu Boltonu ove sedmice- rekao je na početku govora, referišući se time na Boltonovu namjeru da objavi knjigu u kojoj će javnosti obznaniti strogo čuvane tajne o Donaldu Trumpu te na odluku Senata da mu onemogući ispitivanje i svjedočenje o ovoj temi.

Zatim je dodao: "Nagradu posvećujem svojoj djeci, ona daju posebnu boju svemu što radim. Volim vas".

Joaquin Phoenix poslao je poruku o ne tako slavnoj ulozi čovjeka na planeti, te je odao i počast ljudima koji su mu, kako je istakao, "pomogli da naraste i da se razvije u ono što je danas". 

- Bio sam gad, bio sam sebičan i okrutan. Sa mnom je bilo teško raditi i zahvalan sam mnogima u ovoj prostoriji jer su mi dali drugu šansu. Mislim da smo najbolji kada podržavamo jedni druge, a ne kada isključujemo jedni druge zbog naših grešaka. Osjećam puno zahvalnosti. Ne osjećam se izdignutim iznad svojih kolega koji su također bili nominovani, niti izdignutim iznad bilo koga u ovoj prostoriji, jer dijelimo istu ljubav - ljubav prema filmu. Ovaj vid izražavanja poklonio mi je izvanredan život i ne znam gdje bih bio bez njega - rekao je Phoenix.

Joaquin Phoenix osvojio je Oscara kao najbolji glumac u filmu "Joker", a Brad Pitt za najbolju sporednu ulogu u filmu "Bilo jednom u Hollywoodu".