Brak kao unosan biznis: Slavni parovi ugovorom sebi osiguravaju bogatstvo

Objavljeno: 18.06.17 u 19:54

Zvijezde s predbračnim ugovorima najčešće žele osigurati da ne ostanu "bez marke" nakon mogućeg razvoda, ali neki od njih dokumentom žele "zapečatiti" i druge detalje.

Nicole Kidman i Keith Urban

Country pjevač godinama se borio s ovisnošću o kokainu, a uoči vjenčanja s glumicom Nicole Kidman tabloidi su pisali da je par potpisao predbračni ugovor u kojem stoji da se brak poništava ako Urban ponovno “zastrani.” U prva četiri mjeseca braka s Nicole, pjevač se po treći put u životu prijavio u kliniku za odvikavanje.

Beyonce i Jay Z

Jedan od najmoćnijih showbiz parova potpisao je “debeli” predbračni ugovor po kojem Beyonce za svako dijete koje rodi od Jay Z-ja dobije pet miliona dolara. U slučaju da se razvedu, pjevačica bi od repera dobila milion dolara za svaku godinu koju su proveli u braku.

Jessica Biel i Justin Timberlake

Neposredno prije njihovog vjenčanja, šuškalo se da u predbračnom ugovoru stoji da Jessica mora dobiti pola miliona dolara u slučaju ako je pjevač prevari. Razlog njenog straha je, navodno, što ju je Timberlake pri početku njihove veze već prevario s glumicom Olivijom Munn.

Charlie Sheen i Brooke Mueller

Njihov ugovor imao je punih 60 stranica i bio je prepun ludih računica. Brooke je, naime, “zaradila”, 500.000 dolara čim je Sheenu rekla "da". U ugovoru je stajalo da mora od glumca dobiti 300.000 dolara za svaku godinu braka. Pripalo joj je i 100.000 dolara za preseljenje te automobil kojeg su zajedno vozili prije razvoda.

Jessica Simpson i Tony Romo

Iako nikada nisu stali pred oltar, par je sastavio ugovor koji je nedugo nakon sklaplanja procurio u javnost. Mnoge je iznenadila klauzula po kojoj bi Romo dobio milion dolara za svaki kilogram kojeg Jessica dobije u braku.

Kim Kardashian i Kanye West

Ako se slavni par razvede, Kim će u prvih deset godina dobijati od repera milion dolara. Prema ugovoru kojeg su potpisali, ona ima pravo zadržati njihovu porodičnu vilu te sve poklone koje je od Kanyea dobila. Sav novac kojeg je zaradila od realityja, modne kolekcije i igrica ostao bi njoj.

Elin Nordegren i Tiger Woods

U slučaju švedske manekenke Elin, predbračni ugovor se i više nego isplatio. Profesionalni igrač golfa, Tiger Woods, Elin je prevario sa desecima žena 2009. godine. Kada je njegova supruga predala zahtjev za razvod, Woods je s timom advokata uspio promijeniti neke klauzule iz ugovora. No, Elin je iz braka, svejedno, otišla “teža” za 100 miliona dolara.

Britney Spears i Kevin Federline

Par se vjenčao 2004. godine, a prije toga, pjevačica je insistirala da potpišu ugovor u kojem je tražila da sve što jedno drugom daruju, a što je vrijednije od 7.000 dolara, ima i legalni dokument u kojem se navodi tačna vrijednost i ime osobe koje je to platila.

Ben Affleck i Jennifer Lopez

Predbračni ugovor nesuđenog bračnog para navodno je bio jedan od “najluđih” u Hollywoodu. Pjevačica je u ugovor stavila klauzulu o preljubu, u kojoj stoji da će joj pripasti pola Benove imovine ako je prevari. Afflecku bi zbog ugovora, navodno, pripalo pet miliona dolara Jenniferine zarade čim bi izrekao “sudbonosno da". Na kraju, slavni par je ipak raskinuo zaruke nakon dvije godine veze.