open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Branilac titule gostuje u Madridu, najzanimljivije u mečevima grupa B i D
Pretposljednje kolo grupne faze Lige prvaka počinje utakmicama u grupama A, B, C i D.
01.12.2020. u 08:18
get url
text

Branioci titule, fudbaleri Bayerna još su u prošlom kolu osigurali plasman u osminu finala, a večeras ih očekuje gostovanje kod Atletico Madrida.

Ekipa Diega Simeonea poslije četiri odigrana kola ima pet bodova na svom kontu, i tek treba da osigura mjesto u narednoj fazi takmičenja.

Posebno neizvjesna situacija je u grupi B, gdje Shakhtar koji ima četiri boda dočekuje Reala, koji je na drugom mjestu grupe sa sedam bodova. U posebno teškoj situaciji je Inter. Tim iz Milana je u dosadašnja četiri kola osvojio svega dva boda, a večeras gostuje kod lidera grupe B Borussije Monchengladbach. Njemački sastav ima priliku pobjedom osigurati mjesto među 16 najboljih.

Zanimljivo će večeras biti i u grupi D. Vodeći Liverpool, koji je u prošlom kolu na Anfieldu poražen od Atalante, večeras je domaćin Ajaxu, dok će tim iz Bergama ugostiti ekipu danskog prvaka Midtjyllanda.

Manchester City, koji je već čekirao mjesto osmini finala, gostuje kod Porta, a Portugalcima će u večerašnjem duelu biti dovoljan bod da se pridruže Građanima u eliminacionoj fazi.

Liga prvaka, 5. kolo:
Lokomotiv Moskva - Salzburg (18.55)
Shakhtar - Real Madrid (18.55)
Atalanta - Midtjylland (21)
Atletico Madrid - Bayern (21)
Borussia Monchengladbach - Inter (21)
Liverpool - Ajax (21)
Marseille - Olympiacos (21)
Porto - Manchester City (21)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.