navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Razgovor

Branka Sovrlić: Kuću na Ilidži ne bih nikada prodala, odbili smo i šeika

Festival na Ilidži je prvi, najstariji i najuspješniji muzički događaj, a takav je ostao do današnjih dana, zahvaljujući televiziji Hayat, ali i načelniku općine Senaidu Memiću, koji daje veliku podršku i pomoć cijelom projektu, kaže pjevačica

Objavljeno: 14.07.2019. u 22:01
get url
text
Branka Sovrlić

"Ti si mene prestao da voliš" novi je singl Branke Sovrlić, koji je već pobrao simpatije slušatelja u BiH i šire. Tekst je napisala Vesna Petković, muziku Mirko Šenkovski Geronimo, a aranžman je uradio harmonikaš Samir Kadirić.

- U pitanju je fina lagana balada. Samir je želio uraditi takvo nešto, jer imam dosta živih pjesama. Imam i balada, ali ih on nije slušao, pa mi je rekao da trebam da pjevam ovakve laganije pjesme, da bi kvalitet mog glasa došao do izražaja. Spot još nismo snimili, jer nisam imala vremena. U posljednje vrijeme sam imala brojna gostovanja, ali imamo ga u planu- govori na početku razgovora pjevačica narodne muzike.

Sovrlić će ove godine nastupiti u revijalnom dijelu Ilidžanskog festivala.

- Festival na Ilidži je prvi, najstariji i najuspješniji muzički događaj, a takav je ostao do današnjih dana, zahvaljujući televiziji Hayat, ali i načelniku općine Senaidu Memiću, koji daje veliku podršku i pomoć cijelom projektu. Drago mi je da će i ovaj put okupiti puno dobrih izvođača, ali i da se proširuje ekipa novim pjevačima poput Snežane Đurišić, Ane Bekute, Nedeljka Bilkića... Jedan period se festival, nažalost, zaboravio, ali kada se nastavio htjela sam da budem učesnik kako bih pomogla da krene dalje. Tada sam imala pjesmu "Zapjevaj mi pjesmu bosansku", koju sam ja napravila na tekst Vesne Petković, koja je poznat tekstopisac i ima puno hitova. Pjesma nije pobijedila, ali je ostala da se sluša i mislim da će ostati za sva vremena- nastavlja Branka.

Za samu Ilidžu je posebno vezana, jer na njoj ima porodičnu kuću, u kojoj će, kako kaže, sa suprugom dočekati starost.

- Imamo kuću i nemamo namjeru da je prodajemo, iako smo imali brojne ponude sa dobrim iznosima. Tu imamo dosta zelenila, drveća, svježe je i lijepo. Volim cvijeće i tu uživamo. Odbili smo i šeika. Ne znam kakve pare da mi daju, nikad je se ne bih odrekla - izričita je Sovrlić.

Najesen planira svoju publiku obradovati novom pjesmom.

- Dobila sam vjetar u leđa da nastavim raditi i snimati. Ljubitelji mojih pjesama mi stalno pišu i pitaju kada će biti neki koncert, pa čak i Arenu spominju, što je malo previše. Fanovi su me se uželjeli, jer sam svojevremeno imala preko stotinu solističkih koncerata. Možda se i to desi, ne znamo nikad šta nas čeka u životu. Važno je da me glas služi i da pjevam pjesme istim onim tonalitetom kojim sam snimila svoje prve ploče. To je tako jer živim zdrav život, ne pijem i ne pušim, a trudim se i da se zdravo hranim. Sretna sam da radim ono što volim i da živim onako kako želim- zadovoljna je Branka.

Mišljenja je da nijedna pjesma nije dobra kada se radi s namjerom, već je ljepše kada se slučajno dese lijepe pjesme za duete, kakav je "Rana jesen", koji je ona snimila sa Halidom Bešlićem.

- To je bila ideja Saše Dragića koji je komponovao tu pjesmu. On je jednostavno vidio mene i Halida u tome, jer smo ipak i mi bili u "ranoj jeseni" naših života, kako sam naziv kaže. Odgovarala nam je i muzika i tekst, tako da smo je snimili, a onda i spot. Mislim da će i ta pjesma ostati za sva vremena, jer je prošlo već toliko godina, dobila je i Oskar popularnosti, proglašena je Beogradskim pobjednikom, ali i za najbolji duet. Ne znam, možda se stvari poklope pa se desi opet nešto takvo - zaključuje pjevačica.