open-navfaktor-logo
search
Drama na letu
Brat poznatog boksera spriječio putnika da otvori vrata aviona na visini od 8.000 metara
Članovi porodica polako već pristižu u Saudijsku Arabiju, a u avionu kojim je letjela i Joshuina mama, Yeta Odusanya, događala se prava drama
03.12.2019. u 18:09
get url
text

Meč za titulu svjetskog prvaka u boksu u teškoj kategoriji održat će se u subotu u Saudijskoj Arabiji, a rukavice će opet ukrstiti Andy Ruiz i Anthony Joshua.

Meksički bokser ljetos je napravio veliku senzaciju kada je u Madison Square Gardenu savladao Britanca i preuzeo mu šampionske pojaseve u četiri verzije.

Članovi porodica polako već pristižu u Saudijsku Arabiju, a u avionu kojim je letjela i Joshuina mama, Yeta Odusanya, događala se prava drama.

Sat vremena nakon što se avion otisnuo s piste londonskog Heathrowa na putu ka Riyadu, jedan od putnika "pukao" je od panike. Da li zbog klaustrofobije ili zakašnjele reakcije na visinu, nije poznato, ali je sredovječni muškarac je na visini od 8.000 metara odlučio - otvoriti vrata i izaći!

Srećom na letu je, među putnicima, bio i brat jednog od najboljih svjetskih teškaša Dilliana Whytea - Dean Whyte koji je na kraju ispao pravi heroj.

Naime, nakon što su se svi u avionu uspaničili, Dean Whyte je ostao priseban i spriječio je čovjeka koji je bio pod napadom panike da otvori vrata.

Između urlika "Hoću napolje!" i "Smiri se!" nije prošlo puno vremena, a iz British Airwaysa je stiglo objašnjenje svim putnicima da se vrata usred leta - ne mogu otvoriti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.