- Zadovoljni smo s plasmanom u prošloj sezoni. Cilj je bio zadržati se u Premijer ligi i to smo na svu sreću uspjeli postići. Bili smo prepoznatljivi po stilu igre i načinu vođenja pa se s pravom može reći da je prošla sezona bila jedna pozitivna priča zbog čega smo jako zadovoljni. To nam daje poticaj da ove sezone budemo još bolji, da se u svakom segmentu poboljšamo i pokušamo napraviti još bolji rezultat. U prvoj sedmici priprema svi su igrači zdravi, spremni i to nam je još jedan razlog za zadovoljstvo – kazao je Brekalo.

Istaknuo je kako im je bilo važno zadržati veliki dio ekipe iz prošle sezone koja je ostvarila ostanak u ligi.

- Najveće pojačanje za nas je u tome što smo uspjeli zadržati okosnicu tima koja je na svojim leđima iznijela teret prošle sezone i to nam je bio glavni cilj. Na tim temeljima smo dovodili i ostale igrače na pozicije gdje smo uvidjeli da nam treba dodatni kvalitet, pa smo zato doveli Begića, Jovića, Pavlovića i Hanuljka. Želimo ponoviti stabilnost iz prošle sezone i da se u većem dijelu prvenstva održimo na zadovoljavajućem nivou – naglasio je sportski direktor Posušja.

Dodao je kako je ovo za njih uspješan prijelazni rok i da očekuje još nekoliko pojačanja.

- Zadovoljni smo poslom koji smo obavili u ovom prijelaznom roku te imamo u planu dovesti još nekoliko igrača na ciljanim pozicijama i tačno određeni tip igrača. To su neke smjernice koje smo postavili i koje će nam pomoći u izgradnji bolje ekipe - istaknuo je Brekalo.

Nekadašnji igrač Posušja i sadašnji sportski direktor ovog kluba naglasio je kako je podrška navijača jako važan faktor i da se kao ekipa izgrađuju iz utakmice u utakmicu.

- Raspored nam je manje važan, ali drago nam je što prvu utakmicu igramo na domaćem terenu tako da očekujemo pun stadion i podršku navijača. Veselimo se skorom početku sezone, radimo naporno da spremni dočekamo prvenstvo. Osnovni cilj je napredovati iz utakmice u utakmicu. Posušje je svijetla tačka fudbala u Bosni i Hercegovini, a to svjedoči velika posjeta na domaćim utakmicama. Želimo nastaviti u pozitivnom ozračju i pozivam navijače da nastave pružati podršku klubu, jer to je igračima jako potrebno. Navijači su nam velika podrška kroz cijelu sezonu i to nam jako puno znači – kazao je.

Ocijenio je kako su pred novim trenerom veliki izazovi te poželio sreću njemu i cijelom kolektivu kluba.

- Naš novi trener je Ferdo Milin i želimo mu puno sreće u radu te da pozitivnim rezultatima razveseli sve ljude u Posušju –  rekao je Brekalo.

Posušje prvu utakmicu u Premijer ligi igra protiv prošlosezonskog osvajača Kupa BiH ekipe Veleža na stadionu Mokri Dolac.