open-navfaktor-logo
search
Tuga i bol
Britanski grad Coventry minutom šutnje odao počast žrtvama genocida u Srebrenici
U Coventryju je u 11 sati minutom šutnje iskazano sjećanje na genocid u Srebrenici i sve žrtve rata u BiH
11.07.2019. u 18:00
get url
text

-  11. juli je dan kada prorade emocije. Dan kada  treba pokazati poštovanje žrtvama, ali i saosjećanje sa živima. Na genocid u Srebrenici podsjeća se s tugom i bolom širom svijeta, posebno u Evropi, gdje je 11. juli proglašen Danom komemoracije za žrtve Srebrenice, navodi interaktivni portal bh. dijaspore u Britaniji, Bosnia UK Network.

U Coventryju je u 11 sati minutom šutnje iskazano sjećanje na genocid u Srebrenici i sve žrtve rata u BiH. Na ovaj način, Bosanci i Hercegovci koji su se okupili u zgradi općine Coventry, zajedno s predstavnicima gradskih vlasti,  poslali su poruku mira i poručili da se genocid ne smije zaboraviti i da treba spriječiti da se ponovo dogodi bilo gdje u svijetu.

Predstavnici gradskih vlasti - predsjednik općine George Duggins,  izvršni direktor općinskog vijeća Martin Reeves, te općinska vijećnica iz Coventryja Lynette Kelly  pridružili su se komemoraciji.

- Žrtve genocida u Srebrenici nikada ne smijemo zaboraviti. Ne zaboravimo i ne dozvolimo da se tako nešto ponovi, jer ako zaboravimo onda postoji opasnost da se ponovi - poručio je George Duggins, prenosi  Bosnia UK Network.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.