open-navfaktor-logo
search
Uhapšeni ribari
Britanskog novinara u Brazilu raskomadali ribari, pronađeni ostaci
Policija je pronašla ljudske ostatke u potrazi za britanskim novinarom Domom Phillipsom i brazilskim stručnjakom Brunom Pereirom nakon što su dvojica ribara priznala njihovo ubistvo u amazonskoj prašumi, potvrdio je brazilski ministar pravosuđa.
16.06.2022. u 08:48
get url
text
Dom Phillips, Bruno Pereiro

- Upravo me je federalna policija obavijestila da su pronašli ljudske ostatke na mjestu gdje su započeli iskopavanje - objavio je ministar Anderson Torres na Twitteru.

Identifikacija pronađenih ostataka provest će se u saradnji s Interpolom, najavila je brazilska policija.

Ubistvo dvojice muškaraca i komadanje njihovih tijela priznala su ranije dvojica ribara Amarildo da Costa poznat kao "Pelado", koji je uhapšen prošle sedmice, i njegov brat Osney da Costa (41) odnosno "Dos Santos", uhapšen u utorak.

Philips, slobodni novinar koji je pisao za Guardian i Washington Post, i stručnjak Pereira bili su na istraživačkom putovanju. Pereira je bio bivši rukovodilac u vladinoj agenciji za domorodačke poslove Funa. U trenutku nestanka bili su u zabačenom području džungle blizu granice s Kolumbijom i Peruom, gdje živi najveći broj domorodaca na svijetu bez kontakta sa savremenom civilizacijom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.