navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Posrnula pjevačica

Britney Spears angažirala advokata jer više ne želi da otac upravlja njenim životom

Nakon što je Britney Spears (38) imala javni živčani slom 2007. godine, a potom završila bolnici, njen otac Jamie (68) dobio je zakonsko pravo da se brine o njoj.

Objavljeno: 20.08.2020. u 09:05
get url
text

Ipak, pjevačica je sada angažirala advokata koji će od nadležnih institucija tražiti da Jamie izgubi starateljstvo i tako prestane kontrolirati njen život, piše The Sun.

On je dosad kontrolirao finansije kćerke, ali i druge aspekte života.

Pjevačica već godinama ne može odlučiti s kim će se viđati, gdje će ići i šta će raditi, a da njen otac to ne odobri.

 

Pjevačica sa ocem Jamieom

Mediji su došli do dokumenata u kojima njen advokat traži da se o nekretninama i novcu posrnule pjevačice privremeno brine njena menadžerica Jodi Montgomery, a stranke se oštro protive tome da otac Jamie nastavi kontrolirati bogatstvo kojim Britney raspolaže.

Fanovima pjevačice nisu jasne namjere Jamieja, ali kruže glasine kako je otac pokušava pod svaku cijenu držati pod kontrolom, kako bi imao uvid u njenu finansijsku situaciju i troškove.

Zbog toga su ranije na internetu pokrenuli pokret #FreeBritney u kojemu se zalažu za to da pjevačica napokon počne sama upravljati svojim životom.

- Godinama uništava zdravlje Britney i tjera je da radi, a sav novac uzima sebi. Ona živi od džeparca dok on pliva u milionima. Prodao bi je zbog novca - samo su neki od komentara fanova na ovu temu.

No, njen otac ima svoju stranu priče:

- Ti teoretičari zavjere nemaju pojma. Sud u Kaliforniji će odlučiti šta je najbolje za moju kćerku. Ja sudu moram prijaviti svaki dolar koji sam potrošio. Kako bih, pobogu, mogao ukrasti nešto? Ljudi nam prijete smrću. Ne želimo takve fanove. Ja volim svoju kćerku i svu svoju djecu - poručio je Jamie.