open-navfaktor-logo
search
Kalifornija
Broj poginulih u požaru narastao na 74
Zbog vatrene stihije kontakt se ne može uspostaviti sa više od 1.000 osoba
17.11.2018. u 11:39
get url
text
get url
text

Vlasti u SAD nastavljaju potragu za posmrtnim ostacima žrtava razornih požara u Kaliforniji. Prema najnovijim podacima, broj mrtvih u požarima porastao je na 74 osobe, prenosi Anadolu Agency.

Šerif regije Butte Cory Honea je na konferenciji za novinare izjavio kako je broj smrtno stradalih u požarima povećan na 74, a kontakt se ne može uspostaviti s više od 1.000 osoba. Obzirom na broj smrtno stradalih, riječ je o jednom od najsmrtonosnijih požara u historiji te američke savezne države.

Požar koji je na sjeveru Kalifornije zahvatio područje od 570 kilometara kvadratnih, na ovom području spalio je više od 11.000 objekata. I dalje je prijetnja za brojne objekte, dok se hiljade vatrogasaca bore da zaustave vatrenu stihiju.

Američki zvaničnici javljaju kako je požar nanio značajnu štetu i u južnim dijelovima Kalifornije, a tamo je ozbiljno oštećeno 450 stambenih objekata.

U požaru u Malibuu izgorjele su brojne vile poznatih ličnosti iz svijeta filma i muzike, kao što su Gerard Butler, Miley Cyrus, Scott Baio, Guillermo del Toro, Kim Kardashian. Alyssa Milano i Rainn Wilson.

O razmjerama požara koji bukte na sjeveru i jugu Kalifornije ponajbolje svjedoči i fotografija koju je objavila američka agencija NASA, a riječ je o fotografiji snimljenoj iz svemira na kojoj se vide veliki oblaci dima iznad Kalifornije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.