open-navfaktor-logo
search
Epidemiološka situacija
Broj zaraženih od koronavirusa u Bijeljini za pet dana uvećan za 100
 Epidemiološka situacija u Bijeljini se komplikuje i od početka pandemije u tom gradu su evidentirane 123 osobe pozitivne na virus korona.
07.07.2020. u 13:39
get url
text

- Do prije pet dana u Bijeljini je registrovano 23 slučaja zaraze Covidom-19, a sada je taj broj uvećan za 100 osoba, što je prilično dramatičan podatak i govori o nepoštovanju propisanih mjera - naglasio je gradonačelnik Mićo Mićić, komandant Gradskog štaba za vanredne situacije.

Zbog naglog porasta broja zaraženih na sjednici Gradskog štaba danas je usvojena naredba da se u ugostiteljskim objektima zabrani izvođenje muzike uživo.

Osim ove mjere, potvrđene su mjere koje je u ponedeljak, 7. jula usvojio, odnosno produžio Štab za vanredne sit​u​acije u RS-u i koje će biti na snazi do 20. jula.

To znači da je u svim javnim objektima obavezno poštovanje mjere fizičke razdaljine, korištenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru, a rad ugostiteljskih objekata ostat će i dalje ograničen do 23 sata, što će kontrolisati pripadnici Komunalne policije.

- Za održavanje sportskih takmičenja, bez prisustva publike, bit će neophodna saglasnost Ministarstva zdravlja i Ministarstva omladine i sporta - dodao je Mićić.

Apelovao je na građane, posebno na mlade ljude da budu odgovorni zbog svojih bližnjih koji su starije dobi ili slabijeg zdravlja.

Direktor Doma zdravlja Duško Milovanović ocijenio je epidemiološku situaciju u Bijeljini kao znatno pogoršanu, ali je i naglasio da službe te zdravstvene ustanove funkcionišu po preporukama Ministarstva zdravlja.

S obzirom da su karantini ukinuti, on je pojasnio da osobe pozitivne na Covid-19, ukoliko nemaju simptome zaraze ili su oni izrazito blagi, idu u kućnu iz​o​laciju u trajanju od 14 dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.