Bogat program

Brojna takmičenja drugog dana EYOF-a

Objavljeno: 12.02.2019. u 08:54

Na Jahorini se od 9 do 12 sati održava slalom trening (staza Željo), a od 10 sati planirana je slalom trka na stazi Prača

Hojek se igra na Zetri, a prvi meč na rasporedu je danas od 15 sati

Drugog takmičarskog dana Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) na programu su brojna dešavanja na svim otvorenim borilištima, javlja Anadolu Agency (AA).

Na Jahorini se od 9 do 12 održava slalom trening (staza Željo), a od 10 sati planirana je slalom trka na stazi Prača.

Na Bjelašnici gdje je planiran snowboard slope style, program počinje od 9 ujutro treningom za muškarce, a već u 9.30 počinje polufinale.

Od 10.15 počinje trening za žene, a 15 minuta poslije i kvalifikacije i polufinale u ovoj disciplini.

Finale bi trebalo početi u 12.20, ali kako je kvalifikaciona utrka za žene jučer odgođena zbog loših vremenskih uvjeta, te se mora održati danas.

Na Igmanu su planirane utrke u skijaškom trčanju - na 5 km za žene je zakazana za 10 sati ujutro, a odmah poslije slijedi utrka za muškarce na 7.5 km, sa startom u 12 sati.

Na Dvorištima od sutra također startaju takmičenja, i to u biatlonu. Tako od 10 ujutro možete gledati sprint za muškarce na 7.5 km, a od 13 i sprint za žene na šest kilometara.

Užurbano će biti i na zatvorenim borilištima, pa tako u Skenderiji možete pratiti brzo klizanje od 10:05 ujutro, kada počinje utrka na 500 metara. Nakon toga, od 12.45 počinje polufinalna utrka - štafeta na 3.000 metara.

Od 15.30 do 20.10 u Skenderiji će se održati trening u umjetničkom klizanju za djevojke, a zatim i u muškoj konkurenciji.

Utakmice hokeja na ledu u Zetri počinju u 15 sati kada snage odmjeravaju Rusija i Švicarska, dok druga utakmica počinje u 19.30 kada igraju Slovačka protiv Bjelorusije.

Karling je i danas u sportsko poslovnom centru Peki Pale, a program počinje u 9.30 mečevima između Austrije i Rusije, Turske i Danske, te Velike Britanije i Mađarske.

Mečevi Norveška - Poljska, Švicarska - Italija, Hrvatska - Slovenija počet će u 13.30 sati, Rusija - Švicarska u 15, Turska - Velika Britanija, Češka - Mađarska. Rusija - Danska u 17. Dan zatvaraju Slovačka i Bjelorusija duelom od 19.30 sati.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije