BiHAMK

Brojni radovi na sanaciji putnih pravaca, poštujte signalizaciju

Objavljeno: 12.09.2018. u 09:29

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja, mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK)

Na autoputu A1 radovi se izvode kod skretanja za Lepenicu i na dionici Visoko - Kakanj

Iz BIHAMK-a svim učesnicima u saobraćaju se savjetuje da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno  -Donji Vakuf - Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore izvode se na regionalnom putu R-474 Jelah - Piljužići, zbog čega je na ovoj dionici na snazi obustava saobraćaja. Alternativni pravac je Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje -Kalošević - Jelah.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad - Lepenica i Visoko - Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac - Olovo  -Kladanj i M-16 Banja Luka - Crna Rijeka - Jajce.

Na tim dionicama saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj na GP Bosanski Novi - Dvor.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije