open-navfaktor-logo
search
Šok za Sarajliju
Bruka Švicaraca: Izgubili od reprezentacije od koje su skuplji za 225 miliona eura!
Petkovićevi izabranici priliku za popravni imat će u nedjelju, kada će u Ligi nacija ugostiti Belgiju
14.11.2018. u 22:27
get url
text

Sarajlija Vladimir Petković, koji sjedi na klupi Švicarske, večeras je doživio veliko razočarenje.

Njegovi izabranici večeras su pred domaćim navijačima, u prijateljskoj utakmici, poraženi od Katara sa 0:1. Trenutak odluke dogodio se u 86. minuti kada je pogodio Akram Afif.

Zanimljivo, prema podacima portala Transfermarkt, Švicarci su od Katara skuplji za 225 miliona i 720 hiljada eura! Švicarci vrijede 237 miliona eura, a Katar tek nešto više od 11 miliona (11 miliona i 280 hiljada eura). 

Švicarska, koja je na FIFA listi plasirana na visoko osmo mjesto, priliku za popravni imat će u nedjelju, kada će ugostiti Belgiju u grupi 2 elitnog ranga Lige nacija.

Ovo što ne ide u prilog Petkovićevim izabranicima je činjenica da kladionice više vjeruju Belgiji na gostovanju u Luzernu.

Prema kladionici MOZZART reprezentacija Belgije je veliki favorit. Kvota na pobjedu gostiju je 2.10, na remi 3.35, a na pobjedu Švicarske nudi se kvota 3.60.

MOZZART je ponudio još niz opklada za ovaj meč, a izdvaja se opcija Oba tima daju gol (GG) sa kvotom 1.85. Pogledajte kompletnu ponudu za ovaj meč.

Na tabeli ove grupe Belgija i Švicarska imaju po šest bodova, s tim da Belgijanci prije gostovanja u Luzernu sutra dočekuju otpisani Island, koji je na začelju, bez bodova i već je ispao iz evropske elite.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.