open-navfaktor-logo
search
Britanska legenda
Bryan Ferry u četvrtak dolazi u Sarajevo, pogledajte šta je tražio od organizatora
-U četvrtak će posjetiti i britansku ambasadu u Sarajevu, i imat će prijem kod ambasadora Matthewa Fielda. Planirana je i šetnja ulicama glavnog grada BiH – kaže naš izvor
04.12.2019. u 12:43
get url
text
Bryan Ferry

Otvaranje skijaške sezone 7. decembra na Jahorini obilježit će veliki koncert Bryana Ferryja, britanske pop legende. Organizator ovog jedinstvenog muzičkog događaja je Olimpijski centar Jahorina. 

Na ovoj olimpijskoj ljepotici posjetioce očekuje dva sata audio-vizuelnog spektakla po svjetskim standardima, upravo sve ono što je publika vidjela i doživjela na Ferryjevoj američkoj turneji. Kako Faktor saznaje, na Jahorinu je već stigao njegov tim od 25 vrhunskih profesionalaca, koji će narednih dana raditi na završnim pripremama, vodeći računa i o najsitnijim detaljima.

- Njegova ekipa je već stigla na Jahorinu. Bryan Ferry u BiH dolazi u četvrtak, i ovo je njegov prvi dolazak u našu zemlju. Pored Jahorine, britanska zvijezda je izrazila želju i da upozna ljepote Sarajeva. U četvrtak će posjetiti i britansku ambasadu u Sarajevu, i imat će prijem kod ambasadora Matthewa Fielda. Planirana je i šetnja ulicama glavnog grada BiH – kaže naš izvor.

Kao i druge velike muzičke zvijezde, i Bryan Ferry ima posebne zahtjeve, a njegov menadžment je poslao raider listu na čak 85 strana. Između ostalog, tražili su da temperatura u šatoru u kojem se održava koncert mora biti 23 stepena celzijusa. Brojne posjetioce za koncert će zagrijati beogradski muzičar Dejan Cukić, koji će biti zadužen i za atmosferu nakon nastupa Ferryja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.