open-navfaktor-logo
search
Na visini zadatka
Brzom reakcijom mostarskih ISS-ovaca spašena žena sa stijene ispod Lučkog mosta
Intervencija je završena predajom unesrećene Hitnoj pomoći u 00.40 sati. Žena je bila u jako lošem stanju, sa simptomima ozbiljne hipotermije, naveli su iz ISS-a
19.12.2019. u 08:44
get url
text

Interventna spasilačka služba Mostar sinoć kasno je uspješno izvela akciju spašavanja žene sa nepristupačne lokacije ispod Lučkom mosta u tom gradu.

Spasilački tim na ovaj lokalitet je izašao nakon poziva Policijske uprave Mostar, koji je upućen u 23.50 sati. Po dolasku na mjesto događaja uočili su ženu koja se nalazila na nepristupačnoj stijeni u rijeci Neretvi.

- Životno ugrožena osoba, mogućnost utapanja i izvjesna hipotermija zahtijevali su hitnu intervenciju. Već u 00.20 sapsilački tim je pristupio spašavanju unesrećene osobe vodenim putem. Policijski službenici su instruisani da ne poduzimaju nikakve radnje spašavanja s obzirom na nepristupačnost lokacije, te nepoznavanje stepena povreda, ali održavanje komunikacije sa unesrećenom značajno je bilo za održavanje stanja svijesti - naveli su iz ISS-a Mostar.

Intervencija je završena predajom unesrećene Hitnoj pomoći u 00.40 sati. Žena je bila u jako lošem stanju, sa simptomima ozbiljne hipotermije.

- Brzom reakcijom, stručnim pristupom našeg tima i koordinisanim radom operativnih tijela u spasilačkoj akciji uspješno je izvedena intervencija i spašen je ljudski život - naveli su iz ISS-a Mostar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.