BS Telecom Solutions sklopio ugovor o izvozu BS Husky softvera u Srbiju vrijedan 4 miliona KM

objavljeno: 10.07.2018. u 11:43

Bosanskohercegovačka kompanija "BS Telecom Solutions" potpisala je novi ugovor u Srbiji na implementaciji ITS projekta tunel "Brančići" na koridoru 11 u vrijednosti od 4 miliona KM.  

Bosanskohercegovačka kompanija "BS Telecom Solutions" potpisala je novi ugovor u Srbiji na implementaciji ITS projekta tunel "Brančići" na koridoru 11 u vrijednosti od četiri miliona KM.

Posebno je značajno što se radi o izvozu softvera za upravljanje i kontrolu saobraćaja "BS Husky", koji je rezultat dugotrajnog razvoja vlastitog inžinjerskog tima i domaće pameti. Ovaj projekat dolazi nakon uspješno završenog sličnog projekta u Srbiji u vrijednosti od 3,6 miliona KM. Na ovaj način "BS Telecom Solutions" kao kompanija, te "BS Husky" kao brand postaju prepoznatljivi na regionalnom tržištu kao lideri u oblasti ITS (Inteligent Transportation System) softvera. U prilog tome ide i činjenica da je potpisan ugovor i za sličan projekat u Crnoj Gori u vrijednosti 4,7 miliona KM, tako da u ovom trenutku kompanija "BS Telecom Solutions" ima potpisanih izvoznih projekata u vrijednosti 8,7 miliona KM. 

-Sa ponosom ističemo da smo u završnoj fazi potpisivanja više novih ugovora, kako na tržištima Srbije i Crne Gore, tako i Makedonije i Hrvatske gdje do kraja godine očekujemo niz novih poslova - rekao je Mirza Varatanović, direktor "BS Telecom Solutions", dodajući da ga posebno raduje što je u zadnje vrijeme povećano interesovanje za saradnju na projektima u Evropskoj uniji.

-Nakon završetka pilot projekta "pametnog grada" u Slovačkoj, kompanija se nalazi pred potpisom ugovora za unaprijeđenje i održavanje kontrolnog centra za upravljanje soabraćajem u Holandiji. Na svim ovim projektima "BS Telecom Solutions" izabran je u žestokoj konkurenciji svjetskih poznatih kompanija iz Njemačke, Austrije, Italije, Španije, Slovenije, Hrvatske i drugih zemalja - istaknuo je Varatanović.

-"BS Telecom Solutions" firma je osnovana 2002. godine i na tržištu je prisutna kao proizvođač, isporučilac i integrator kompletnih telekomunikacijskih i informacijskih sistema, koji se zasnivaju na modernim tehnologijama i vlastitim tehnološkim istraživanjima. Koncept rješenja koja nudimo uvijek je u skladu sa zahtjevima i potrebama klijenata i zasnovan je na međunarodnim standardima iz telekomunikacijskih i informacijskih oblasti. Naš tim sa više od 70 uposlenika, od kojih 90 posto čine visokoobrazovani inžinjeri, sposoban je pružiti rješenja i ispuniti kompleksne zahtjeve klijenata. "BS Telecom Solutions" je član Američke trgovačke komore AmCham - navode iz ove firme.