open-navfaktor-logo
search
Po naredbi tužioca
Buba Corelli izlazi na slobodu
Poznati reper Buba Corelli (Amar Hodžić) i njegov rođak Omar Curić, koji su uhapšeni sinoć nakon tuče i pucnjave u sarajevskom naselju Stup bit će pušteni da se brane sa slobode, uz saglasnost postupajućeg tužioca, potvrđeno je za Faktor iz MUP-a Kantona Sarajevo.
16.02.2021. u 14:29
get url
text

VEZANI TEKST - Nakon pucnjave u Sarajevu: Uhapšen reper Buba Corelli

Oni su, nakon hapšenja, prenoćili u prostorijama za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo, a nakon što bude okončano uzimanje izjava od njih, bit će pušteni, jer nije bilo zakonskog osnova za njihovo dalje zadržavanje, kazali su nam u policiji.

Oni su se jučer oko 16.30 u ulici Džemala Bijedića sukobili sa Emirom Kundom i Adnanom Pirićem, koji su tom prilikom zadobili povrede nanesene u tuči. Ljekarsku pomoć im je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, nakon čega su prevezeni u KUM KCUS-a, odakle su pušteni kući.

Dežurni tužilac slučaj je okarakterisao kao događaj sa elementima krivičnih djela izazivanje opće opasnosti, nanošenje teških tjelesnih povreda, nasilničko ponašanje, te posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa.

Tužilaštvo KS istragu o slučaju provest će u redovnoj proceduri.

Curić je uhapšen neposredno nakon okršaja, u 16.45 sati, u ulici Dr. Silve Rizvanbegović. On je od sebe odbacio dva pištolja i okvir s municijom.

Corellija su pripadnici treće PU oko 22.55 sati u Ljubljanskoj ulici zaustavili u "audiju Q7", koji je pretresen, a on je uhapšen.

Medijima je nakon što je u javnosti proširila informacija da je bio na mjestu događaja kazao da "se našao u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.