open-navfaktor-logo
search
Teška situacija
Budući klub našeg Zmaja od UEFA-e zatražio da ga poštedi nastupa u Evropi
Finansijska situacija u klubu daleko je od idealne, a u Milanu se pribojavaju da bi im eventualno kršenje finansijskog fair-playa moglo napraviti dodatne probleme
18.06.2019. u 22:06
get url
text

Situacija u Milanu, novom klubu bh. reprezentativca Rade Krunića, nije bajna. Naime, tim sa San Sira odlučio je napraviti rez, a kako bi se finansijski konsolidovao italijanski velikan predložio je UEFA-i da ga oslobodi nastupa u Evropskoj ligi.

Prošlo je osam godina od posljednje titule prvaka Italije koju su osvojili Rossoneri, a činjenica da u prethodnoj sezoni nisu uspjeli izboriti plasman u Ligu prvaka nikako im ne ide u priliog.

Finansijska situacija u klubu daleko je od idealne, a u Milanu se pribojavaju da bi im eventualno kršenje finansijskog fair-playa moglo napraviti dodatne probleme. Upravo zbog toga italijanski gigant odlučio je UEFA-u zamoliti da ga ove sezone poštedi nastupa u Evropi.

Hoće li se to i desiti, sigurno ćemo saznati u narednim danima. Ukoliko UEFA na to pristane, umjesto Milana u grupnu fazu Evropske lige mogao bi se direktno plasirati moskovski Spartak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.