open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Budućnost reprezentacije: Prosinečki govorio o prelasku Džeke u Inter, pa pohvalio jednog Zmaja
O eventualnom transferu bh. napadača u Inter govorio je selektor Zmajeva Robert Prosinečki
23.07.2019. u 23:01
get url
text

Edin Džeko nalazi se nadomak transfera u Inter, nakon što je trener milanskog kluba Antonio Conte "naredio" šefovima da ubrzaju dolazak novih pojačanja.

O eventualnom transferu bh. napadača u Inter govorio je selektor Zmajeva Robert Prosinečki.

- Za mene je on definitivno jedan od najboljih napadača svijeta. Sviđa mi se što odlazi u klub gdje ima veće šanse za osvajanje trofeja. Inter je sjajan tim, s trenerom poput Contea. Džeko je jedan od najboljih napadača, ne samo zato što igra za Bosnu, gdje sam selektor, nego što je pravio sjajne stvari gdje god je igrao, od Rome, Wolfsburga do Manchester Cityja - izjavio je Prosinečki za PassioneInter.com.

Na pitanje da li su razgovarali na temu Džekinog prelaska u Inter, Prosinečki je odgovorio:

- Puno smo razgovarali. Sada ima priliku otići u Inter gdje može postići bolje rezultate nego u Romi. Ima mogućnost da još dvije-tri godine igra na visokom nivou. Conte mi je rekao da je Džeko jedan od napadača koje želi. On to vidi kao veliku priliku da igra u većem timu, kako u Italiji, tako i na evropskom nivou. Ako poslušaju ono što on kaže, na kraju će se posao dogoditi. Sigurno će biti sretan u Interu - veli selektor BiH.

Prosinečki je pohvalio i Amera Gojaka.

- U našoj reprezentaciji ima nekoliko igrača koji dobro kotiraju u Italiji, kao što su Pjanić, Zukanović, Krunić je potpisao za Milan. Jedan od onih koji predstavlja budućnost reprezentacije je Gojak. Mlad je i nadam se da će jednog dana igrati u Italiji, jer Serie A je veliko takmičenje - konstatovao je Prosinečki.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.