open-navfaktor-logo
search
Haos u Sofiji
Bugarski novinar prekinuo press konferenciju, kamerman vrijeđao selektora Engleske
Događaji sa tribina i terena prenijeli su se i u salu u kojoj je održana zvanična press konferencija nakon utakmice
15.10.2019. u 08:11
get url
text
Gareth Southgate

Fudbalska reprezentacija Engleske zabilježila je visoku pobjedu na gostovanju kod Bugarske. Golovima Rashforda, Barkleyja, Sterlinga (2) i Kanea Englezi su trijumfovali u Sofiji sa 6:0.

Ova utakmica imala je uvertiru, no uslijedilo je i treće poluvrijeme. Naime, već nekoliko dana brojni ljudi iz bugarskog fudbala kritikovali su Engleze zbog toga što su i prije meča počeli govoriti o problemu rasizma iako "ne mogu znati da će do njega doći jer dosad nikad nije".

Pravdu na meču dijelio je hrvatski sudija Ivan Bebek, a obilježili su ga ispadi domaćih navijača koji su rasističkim povicima i nacističkim pozdravima uzrokovali dva prekida.

Događaji sa tribina i terena prenijeli su se i u salu u kojoj je održana zvanična press konferencija nakon utakmice.

Nakon susreta govorio je Gareth Southgate, a posebno se osvrnuo na rasističke ispade. Jedan bugarski novinar kratko je prekinuo izlaganje engleskog selektora kazavši kako uvrede uopće nisu bile tako teške kako Englezi govore.

Ipak, novinar Sky Sportsa koji prati englesku reprezentaciju, Kaveh Solkehol, objavio je na svom Twitteru kako to nije bio kraj incidenata na press konferenciji jer je jedan od kamermana pred sam kraj izgubio živce i poručio Southghateu da "odj**e".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.