open-navfaktor-logo
search
Krilo i golman
Buljina i Beširević novi igrači RK Vogošća
Prije svega mislim da ove godine ekipa Vogošće može puno bolje rezultate napraviti, a mislim da ćemo to na terenu i pokazati, izjavio je Buljina
20.06.2019. u 17:51
get url
text

Rukometaši Haris Buljina i Arman Beširević dogovorili su saradnju s RK Vogošća Poljine Hills.

Buljina igra na poziciji pivota. Nastupao je za visočku Bosnu i banjalučki Borac. S Borcem je osvojio dva Kupa BiH (2018. i 2019.), a dolazak u Vogošću smatra dobrim potezom.  

- Prije svega privukli su me rezultati Vogošće u zadnje vrijeme. Dolazim iz Rukometnog kluba Borac i želim se zahvaliti ljudima iz kluba na fer i korektnom odnosu. Prije svega mislim da ove godine ekipa Vogošće može puno bolje rezultate napraviti, a mislim da ćemo to na terenu i pokazati - izjavio je Buljina.

Beširević koji igra na poziciji golmana također je igrao za Borac, s kojim je 2017. godine osvojio titulu prvaka i dva Kupa BiH (2018. i 2019.), saopćeno je iz RK Vogošća.

- Smatram da je to novi izazov za mene da se dokažem. Čelnici Vogošće su dali odlične uvjete, jedva čekam da krene nova sezona da se što bolje pokažemo. Radujem se novim pobjedama i uspjesima s Vogošćom - rekao je Beširević. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.