open-navfaktor-logo
search
Nova uloga
Bundesligaška legenda stiže na bivšu poziciju Hasana Salihamidžića
Iskusni 41-godišnji napadač Claudio Pizarro spada u red bundesligaških legendi, a čini se da je Peruanac odlučio šta će i gdje raditi nakon što okači kopačke o klin.
01.04.2020. u 15:49
get url
text

Fudbaler koji je tokom karijere upisao više od 300 nastupa u dresu Werdera, ali i Bayerna, "uskočiti" će na poziciju koju je, ne tako davno, obnašao sadašnji sportski direktor Bavaraca i njegov nekadašnji saigrač Hasana Salihamidžić.

Naime, Pizarro će od narednog ljeta biti ambasador najvećeg njemačkog kluba za koji je u 327 zvaničnih nastupa postigao 125 golova.

Zanimljivo da je istu funkcija Peruancu ponudio i Werder, no on se na kraju ipak odlučio za klub s Allianz Arene.

Pizzaro će se u timu klupskih ambasadora Bayerna pridružiti Brazilcu Giovaneu Elberu (47) i Francuzu Bixenteu Lizarazuu (50).

Uprkos ovoj odluci, Pizarro će i dalje biti Werderov velikan, te će redovno biti pozivan na klupska druženja i aktivnosti tima iz Bremena, piše Sport Bild.

- Claudio će zbog svoje prošlosti uvijek imati posebnu vezu s Werderom bez obzira na to da li je ugovorom vezan za naš klub ili nije - kazao je sportski direktor Werdera Frank Baumann.

Inače, bundesligaški veteran je u ovoj sezoni upisao 16 nastupa, a postigao je i dva pogotka.

Dolazak Pizarra u klub još prije godinu najavio je izvršni predsjednik Karl-Heinz Rummenige.

- Dogovorili smo se s Pizzarom da se jednom, kada završi karijeru, vrati u Bayern u svojstvu ambasadora - istakao je Rummenigge.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.