Burić: Možemo i moramo pobijediti Austrijance u Beču

Objavljeno: 15.06.17 u 15:06

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu protiv selekcije Austrije u Beču igra posljednji kvalifikacioni susret za Evropsko prvenstvo 2018. godine u Hrvatskoj.

Burić vjeruje u pobjedu Foto: Fena
Burić vjeruje u pobjedu Foto: Fena

Nakon poraza bh. tima od Španije (25:19), te gostujuće pobjede Austrije nad Finskom (39:36), susret u Beču odlučit o drugom učesniku EP iz Treće kvalifikacione grupe.

Selektor Bilal Šuman naglašava da njegovi izabranici imaju imperativ pobjede. 

- Ukoliko želimo u Hrvatsku, moramo ići na pobjedu. Svjesni smo toga i nadam se da ćemo na teži način osigurati plasman na Evropsko prvenstvo - kazao je Šuman.

Pivot bh. tima Senjamin Burić rekao je da je dobra stvar što u posljednjem meču kvalifikacija naši rukometaši odlučuju sami o sebi.

- Ne čekamo druge rezultate, ako odigramo dobro u Beču mi ćemo se plasirati na prvenstvo. Ja sam uvijek optimist. Austrijance možemo i moramo dobiti, ova reprezentacija zalužuje da ode na jedno veliko takmičenje - kazao je Burić.

U prvom susretu Austrijanaci su početkom novembra prošele godine iznenadili naš tim i slavili u Skenderiji sa 23:22. Meč Austrija - BiH igra se u subotu u 20.15 sati.