open-navfaktor-logo
search
"Pod obručem"
Burno u bh. košarci: Hoće li Nadzorni odbor ponovo dočekati zaključana vrata KSBiH?
Skupština Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj bi se popunio Upravni odbor trebala bi biti održana 15. oktobra, saznaje Faktor.
06.10.2022. u 21:18
get url
text

Nakon što su ostavke u UO podnijeli Mirza Teletović i Feđa Jovanović, kao što smo jučer pisali, nekompletna "košarkaška vlada" ne može donijeti nikakvu odluku, pa ni ovu o startu Prvenstva BiH.

Njih dvojica bi trebali biti zamijenjeni sa kandidatima iz Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo (KSKS) i Košarkaškog saveza Zeničko-dobojskog kantona (KSZDK), što, prema saznanjima Faktora, ne bi trebalo biti problema.

Iz KSKS su nas obavijestili da će njihova sjednica Skupštine biti održana 10. oktobra, a ime kandidata za Jovanovićevog nasljednika spremno je iz Zenice. Potvrdio nam je to upravo Jovanović.

VEZANI TEKST - Tmurna košarkaška jesen: Ko je blokirao rad KSBiH, zašto nije počelo Prvenstvo BiH?

- Kod nas je sistem malo drugačiji. Ime kandidata neće predložiti Skupština, nego naš Upravni odbor koji će se sastati naredne sedmice. Uglavnom, neće biti nikakva prepreka, Zenica je spremna za sjednicu Skupštine i imat ćemo prijedlog za UO KSBiH - kazao je Feđa Jovanović za Faktor.

Međutim, imena kandidata za nasljednike Teletovića i Jovanovića nisu jedini problem za održavanje Skupštine KSBiH. Problem je što Nadzorni odbor KSBiH, kojeg prema dostupnim informacijama na stranici Saveza čine Nihad Selimović, Draško Krišto i Branko Petrović, ne može pripremiti izvještaj za skupštinsko zasjedanje. A razlog je "banalan".

- Za sutra je zakazan Nadzorni odbor KSBiH. Vidjet ćemo hoćemo li se sastati, ako budemo mogli ući u kancelarije Saveza. Prošli put su nas dočekala zaključana vrata. Morate znati da Skupština KSBiH nije održana tri godine - kazao je Selimović za Faktor.

Očito da je u KSBiH mnogo problema koji se moraju početi rješavati kako sutra ne bi bilo kasno, odnosno kako ne bismo stavili "ključ u bravu" i ugasili bh. košarku.

Za kraj, ukoliko bi Skupština KSBiH bila održana 15. oktobra, ako bi sve proteklo kako je planirano, za očekivati je da bi Prvenstvo BiH moglo startati 22. ili najkasnije 29. oktobra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.