open-navfaktor-logo
search
Mnogo nezadovoljnih
Burno u NSSBK: Podnesena krivična prijava protiv čelnika Saveza
Burno je u Nogometnom savezu Srednjobosanskog kantona.
26.07.2021. u 13:43
get url
text

Još se priča o izbornoj sjednici Skupštini na kojoj je izabrano rukovodstvo Saveza za naredni period iako je sjednica održana u decembru prošle godine.

Bilo je i nezadovoljnih, a kako piše SportSport stigla je i krivična prijava trojice predsjednika klubova iz ovog kantona, te još jedne osobe protiv Ivana Frljića i Najima Softića, predsjednika i potpredsjednika NS SBK/KSB, koja je podnesena u Kantonalno tužilaštvo Travnik.

Razlog je kako su naveli zloupotreba položaja ili ovlaštenja i krivičnog djela Nesavjestan rad u službi.

U izjavi Drage Subana, predsjednika NK Mladost Nević Polje spominju se i članovi Izborne komisije koji su provjeravali dokumentaciju za izbor delegata, a prije održane izborne Skupštine kao i dokaze šta su kandidati koji su odbijeni dostavili i šta je nedostajalo u toj dokumentaciji, odnosno na obrascima za kandidate.

SportSport saznaje da je istraga proširena i da će Tužilaštvo u Travniku pozvati i članove Izborne komisije koju su činili: Edin Teskeredžić (predsjednik), Azmir Kozar i Bernardo Cakalin (članovi), dok je jedan član komisije nedavno preminuo.

Oni će biti saslušani na okolnosti da li su njima svi delegati dostavili dokumentaciju, da li su ispunjavali uslove da prisustvuju Izbornoj Skupštini..., te da li je sve u vezi sa sjednicom bilo regularno.

Prema navodima iz prijave isti to nisu učinili, a sada će članovi Izborne komisije morati i dostaviti svu dokumentaciju kako bi Tužilaštvo utvrdilo da li je sve bilo po zakonu.

Određeni delegati nisu dobili poziv za Izbornu skupštinu, a po njihovom mišljenju trebali su biti pozvani.

Tužilaštvo će utvrditi ko je o tome odlučivao, Frljić, Softić ili neko drugo tijelo, te da li se postupalo u skladu sa Statutom, piše SportSport.

Očekuje se i reakcija iz NS SBK/KSB, a nema sumnje da će ovaj slučaj privući mnogo pažnje javnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.