open-navfaktor-logo
search
Uz Dan policije
Čampara i Korman otkrili spomen-ploču Mahiru Begiću
Također, položeno je cvijeće i na spomen obilježje na mjestu pogibije bivšeg zamjenika ministra unutrašnjih poslova, Joze Leutara
28.06.2019. u 12:29
get url
text

U skladu sa protokolom obilježavanja 1. jula Dana policije u Federaciji Bosne i Hercegovine danas su federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman položili cvijeće ispred spomen-ploče stradalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine, u sjedištu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Nakon toga su obišli šehidsko mezarje "Kovači", gdje su položili cvijeće ispred centralnog nišana i na mezar Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva RBiH. Polaganjem cvijeća, učenjem dove i Fatihe odata je počast prvom predsjedniku Predsjedništva RBiH Aliji Izetbegoviću i šehidima BiH.

Također, položeno je cvijeće i na spomen obilježje na mjestu pogibije bivšeg zamjenika ministra unutrašnjih poslova, Joze Leutara.

U znak sjećanja na nedavno mučki ubijenog policijskog službenika Mahira Begića ispred Centra za obuku policijskih kadrova u Suhodolu, ministar Čampara i zamjenik Korman su otkrili spomen-ploču, čime se zvanično promijenio naziv ovog Centra u “Centar za obuku policijskih kadrova Mahir Begić”. Istog dana posjetili su i porodicu poginulog policijskog službenika Mahira Begića, saopćio je FMUP.

{$galerijaFotografija}

Otkrivena spomen-ploča Mahiru Begiću - 28. 6. 2019.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.