open-navfaktor-logo
search
Traže da se nagrade
Čampara o zahtjevu policajaca da im se podijeli po 1.000 KM: Policajci u FBiH su bolje plaćeni nego u RS-u
Nakon što je Unija samostalnih sindikata policije Federacije Bosne i Hercegovine zbog doprinosa koji daju policijski službenici u vrijeme aktuelne krize izazvane koronavirusom zatražila od vlasti, a po ugledu na RS, da svakog policijskog službenika pomogne sa po 1.000 KM, zatražili smo komentar Aljoše Čampare, federalnog ministra unutrašnjih poslova.
30.04.2020. u 13:36
get url
text

On je naglasio da su u ovom trenutku prioritet ljudi koji su zbog krize ostali bez posla, i da policajci u FBiH imaju veće plaće od onih u RS-u.

- Jako bih volio da imamo novca da nagradimo vrijedne policajce, ali isto tako i vrijedne zdravstvene radnike, rudare, radnike u trgovini, komunalne radnike i sve one koji su na prvoj liniji bore protiv pandemije. Ali u ovom trenutku su najveći problem otpušteni radnici koji nemaju ništa. Oni moraju biti prioritet, pa onda se može razmišljati o nagradi drugih kada bi bilo novca. Ali ipak u FBiH policajci su odranije bolje plaćeni i imaju veća primanja od policajaca u RS-u - rekao nam je Čampara i dodao:

- I naravno da sam za to da se svi koje sam ranije pobrojao nagrade ukoliko je moguće, ali sa realnim osnovama, u skladu sa kapacitetima budžeta, a što je u ovom trenutku vrlo teško. Ne treba obećavati bajke ljudima jer svi znamo u kakvoj smo teškoj situaciji. Teško će se moći jedni nagrađivati, a drugi da nemaju. To ne bi ni moralno bilo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.