open-navfaktor-logo
search
I to je sjednica...
Čamparu Skupština KS podsjeća na koridu, gatačko porijeklo ne bi mijenjao za briselsko
Zastupnik Aljoša Čampara je kazao, osvrćući se na rasprave između zastupnika, da Skupština Kantona Sarajevo nije vašar, ulica, niti diskoteka, a ponašanje zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo uporedio je sa koridom.
17.06.2021. u 15:22
get url
text

- Ovo nije korida, ovo je Skupština Kantona Sarajevo – kazao je Čampara ističući kako treba spriječiti opstrukcije.

Zastupnik Haris Zahiragić kazao je da su izjave zastupnika Čampare uvrede.

- Ja sam se rodio u Sarajevu, kao i moji roditelji. Ne znam gdje se on rodio i gdje je vidio koride i vašare. Ja to ne znam šta znači uopće. Uz dužno poštovanje koridama i vašarima. Nije imanentna meni takva vrsta zabava – kazao je Zahiragić.

Na to mu je odgovorio Čampara kazavši da je rođen u Dubrovniku, u svjetskoj turističkoj i kulturnoj destinaciji, ali da je odrastao u Sarajevu, te da mu porodica vodi porijeklo iz Hercegovine.

- Roditelji su mi iz Gacka, znači imam gatačko porijeklo na koje sam jako ponosan i ne bih ga mijenjao ni za briselsko. Na šta sam mislio kada sam govorio o koridi? Mislio sam na one najprimitivnije istupe ili nastupe na tim nekim koridama, koji se dešavaju. To mi je neka vrsta podsjetnice da uporedim sa pojedincima, kako se ovdje ponašaju – kazao je Čampara.

Zahiragić mu je potom odgovorio da on nikada, možda i nažalost, nije bio na koridi.

- Možda to nije moja prednost, možda je mana, on evidentno jest i zna takva ponašanja te bih ga molio da mi kasnije objasni kakva su to ponašanja i šta se tamo dešava - kazao je Zahiragić.

Čampara mu je potom rekao da nije kazao da je neko bio na koridi, te da ga ne zanima da li je neko bio na koridi, da ni on nije bio na koridi, ali da je to sve dostupno na internetu, na TV-u, na YouTubeu.

- Činjenica je da se ovdje pojedini ponašaju kao primitivci koji se mogu vidjeti na tim dešavanjima - zaključio je Čampara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.