Filmski festival

Cannes: Predstavljena ekipa filma "Bol i slava", Banderas "počastio" fotorepotere

Objavljeno: 18.05.2019. u 15:12

U sklopu 72. filmskog festivala u Cannesu danas su predstavljene zvijezde filma "Pain and Glory” (Bol i slava), španskog autora Pedra Almodovara, riječ je o filmu koji je ove godine u sastavu takmičarskog programa festivala

FOTO: AA

U sklopu 72. filmskog festivala u Cannesu danas su predstavljene zvijezde filma "Pain and Glory” (Bol i slava), španskog autora Pedra Almodovara, a riječ je o filmu koji je ove godine u sastavu takmičarskog programa festivala, javlja Anadolu Agency (AA). 

Na današnjem "Photocallu" fotoreporterima je predstavljena filmska ekipa koju čine autor filma Pedro Almodovar, glumice Penelope Cruz i Nora Navas, te glumci Leonardo Sbaraglia, Asier Etxeandia i Antonio Banderas. Za fotografisanje je posebno bio raspoložen poznati španski glumac Antonio Banderas koji je izazvao oduševljenje prisutnih, a fotoreportere "počastio" posebnim akrobacijama. 

Ovogodišnji Kanski festival počeo je u utorak projekcijom filma "The Dead Don’t Die" (Mrtvi ne umiru) američkog autora Jima Jarmuscha. Žirijem 72. izdanja Kanskog festivala predsjedava poznati meksički režiser Alejandro Gonzalez Inarritu, dobitnik prestižne filmske nagrade Oscar za filmove "Povratnik" i "Birdman". Ovogodišnji festival će trajati do 25. maja. 

Festival, koji zauzima značajno mjesto u svjetskoj kinematografiji, završit će dodjelom nagrade "Zlatna palma", a za glavnu nagradu ovo godine u konkurenciji je 21 film. Za ovogodišnji festival akreditovano je više od 4.000 novinara iz 90 zemalja, a očekuje se da će festival tokom 12 dana posjetiti oko 200.000 osoba. Tokom festivala na snazi su visoke mjere sigurnosti, a za to je zaduženo 700 pripadnika snaga sigurnosti. 

Foto: AA

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije