open-navfaktor-logo
search
Ulog 20 miliona KM
Čapljinsku tvornicu Lasta očekuje novi početak
Nadaleko poznata tvornicu keksa i vafla Lasta Čapljina očekuje novi početak, te će "Cvijet Hercegovine" uskoro ponovno mirisati na kekse i vafle.
22.09.2020. u 08:40
get url
text
Lasta-Čapljina

Nakon brojnih štrajkova proteklih godina, zatvaranja i stečaja, tvornicu je kupio vlasnik Violete Petar Ćorluka i u nju će ove godine uložiti  20 miliona maraka.

Da sve ide svojim tokom lako se može primijeti pogledom na tvornicu sa potpuno obnovljenim krovom, a završen je i veći dio nove fasade, naglasili su iz Grada Čapljine. O toku radova i trenutnoj situacije upoznao se i gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić na sastanku s Petrom Ćorlukom.

Ćorluka je istaknuo kako se trenutno izvode završni fasadni radovi te da se u narednom razdoblju nastavljaju radovi na podovima i instalacijama. Planirano je da građevinski radovi budu gotovi do kraja godine nakon čega slijedi instalacija tehnologije i probna proizvodna.

Da bi Lasta ponovno postala konkurentna na tržištu, kako je naglašeno, iznimno je bitna najsuvremenija tehnologija i najkvalitetnije sirovine te se u tome pravcu, uz vrhunske stručnjake, želi i započeti proizvodnja.

Ćorluka je istaknuo kako mu je glavni cilj vratiti prvobitni brend Laste koji će biti prepoznatljiv široj regiji te proizvodni pogon oformiti u tri smjene.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.