open-navfaktor-logo
search
UIOBiH
Carinske ispostave Bosanska Gradiška i Bosanski Šamac rade i danas
Zbog velikog broja pristiglih kamiona, kao i onih koji se nalaze u kolonama koje čekaju na ulaz u Bosnu i Hercegovinu, Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) je u dogovoru sa Koordinacionim tijelom BiH za zaštitu i spašavanje i Ministarstvom sigurnosti BiH, odlučila da carinske ispostave Bosanska Gradiška i Bosanska Šamac rade i danas.
22.03.2020. u 12:10
get url
text

U najkraćem roku je organizovan rad carinskih službenika i neophodnih inspekcijskih službi (veterinarska, fito-sanitarna, tržna), te se postupci carinjenja završavaju u najkraćem mogućem roku u skladu sa svim važećim zakonskim propisima, saopćili su iz UIO.

Apelovali su na uvoznike, koji do sada nisu uvozili i carinili robu u carinskim ispostavama Bosanska Gradiška i Bosanski Šamac, da već prije dolaska kamiona u terminal pronađu špeditera i s njim sklope ugovor o zastupanju pred carinskim organima.

- Ukoliko uvoznici prije dolaska kamiona u carinski terminal ovlaste šeditera koji će u njihovo ime pokrenuti carinski postupak, carinjenje robe će se puno prije završiti i vozači sa kamionima neće morati da provode dugo vremena u carinskim ispostavama – preciraju iz UIO.

Podsjećaju da kamioni, koji samo vrše tranzit kroz Hrvatsku prema Bosni i Hercegovin kao krajnjoj destinaciji, moraju ići na granične prijelaze Bosanska Gradiška, Bosanski Šamac i Bijača, u skladu sa odlukom susjedne Republike Hrvatske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.