open-navfaktor-logo
search
Pozitivna priča
Časne sestre i džematlije zajedno zbrinuli petočlanu porodicu iz Sarajeva
Džematlije su zajedno sa časnim sestrama porodici Azinović dopremili drva za zimu, isplatili dug za struju, kupili veš-mašinu i osnovne prehrambene artikle
29.10.2018. u 22:23
get url
text

Džematlije Nakšibendijske tekije "Mejtaš" u saradnji sa časnim sestrama Samostana Sv. Josip u Sarajevu osigurali su osnovne uvjete za život petočlanoj porodici Azinović iz Sarajeva.

Kako je na svom Facebook profilu objavio Zajim Kruško, džematlije su zajedno sa časnim sestrama porodici Azinović dopremili drva za zimu, isplatili dug za struju, kupili veš-mašinu i osnovne prehrambene artikle koji su im bili prijeko potrebni.

Ova humanitarna akcija realizirana je u okviru projekta "Pomozimo ljudima koji nemaju osnovne uvjete za život ZAJEDNO".

- U realizaciji ovog projekta su učestvovale časne sestre Samostana Sv. Josip predvođene s. M. Leonardom Pirner i džemat Nakšibendijske tekije "Mejtaš" koji njeguje komšijske odnose i odličnu saradnju sa KŠC u Sarajevu. Iskreno se zahvaljujemo svima onima koji su podržali ovaj projekat! Neka ovo bude poučan primjer o ljudskosti i vraćanju osmijeha na lice djeteta koje objašnjava kako izgledaju ruke njegove majke koja pere suđe 10 sati dnevno u firmi za samo 10 KM – napisao je Kruško.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.